Gran Appasso Rosso Puglia Igp 0.75L
Gran Appasso Rosso Puglia Igp 0.75L
34,77 lei
Fără TVA: 29,22 lei
- Disponibilitate: Produs În Stoc
- Brand: Femar Vini
- Cod Produs: 28484
CARACTERISTICI | |
Premii | 98 Luca Maroni, Medalie aur Berliner Wine Trophy, Medalie aur Mundus Vini, Medalie aur Asia Wine Trophy |
Soi strugure | Lambrusco, Sangiovese, Primitivo, Montepulciano |
Alcool | 14.5% |
Categorie | Vin rosu |
Litraj | 0.75L |
Regiune | Puglia |
Stil | Sec |
Tara de origine | Italia |
Tip | Aged in Oak |
Calitatea nu se grabeste!Gran Appasso detine o linie de vinuri produse in diferite zone ale regiunii si a devenit unul dintre cele mai reprezentative marci ale lui Femar Vini, datorita si ambalajului captivant, versatilitatii sale. Desi brandul s-a nascut cu intentia de a reprezenta Puglia in cea mai moderna forma, Colectia Gran Appasso este produsa dintr-o selectie a celor mai buni struguri din podgoriile primitive vechi, un vin puternic si structurat, care este martor al zonei de productie. Gran Appasso Rosso, obtinut din struguri usor uscati, recupereaza o tehnica taraneasca straveche. Acesta tehnica consta in intarzierea recoltarii strugurilor, lasand ciorchinele coapt in planta o perioada mai lunga de timp si crearea unui efect de deshidratare care a concentrat fructele in acizi, zaharuri si arome, facandu-l mai rezistent si mai usor de conservat. Tehnica ajunsa odata in Puglia si in special la Salento, a fost destinata productiei de vin de calitate, sau Vinum Merum: de fapt, s-a observat ca prin presarea strugurilor usor uscati, s-au obtinut musturi mai concentrate si bogate, deci vinuri mai robuste.
Culoare:rosu-rubin intens si luminos.
Mirosul intensiv de fructe de padure rosii, flori rosii, plante aromatice, humus si finisare mentolata. Intensiv fructat pe palat, puternic pentru progresia aromatica, o mare consistenta si persistenta.
Temperatura de servire: 16/18° C.
Asocieri gastronomice: ideal cu preparate pe baza de paste fainoase cu sosuri de carne , fripturi, vita si bivoli,branzeturi de varsta medie.
Culoare:rosu-rubin intens si luminos.
Mirosul intensiv de fructe de padure rosii, flori rosii, plante aromatice, humus si finisare mentolata. Intensiv fructat pe palat, puternic pentru progresia aromatica, o mare consistenta si persistenta.
Temperatura de servire: 16/18° C.
Asocieri gastronomice: ideal cu preparate pe baza de paste fainoase cu sosuri de carne , fripturi, vita si bivoli,branzeturi de varsta medie.