MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Ca dei Frati I Frati Lugana DOC 0.75L

Ca dei Frati I Frati Lugana DOC 0.75L
IN CURS DE APROVIZIONARE
Ca dei Frati I Frati Lugana DOC 0.75L
71,40 lei
Fără TVA: 60,00 lei
  • Disponibilitate: IN CURS DE APROVIZIONARE
  • Brand: Ca Dei Frati
  • Cod Produs: 32935
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
Soi strugureTurbiana
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneLombardia
StilSec
Tara de origineItalia

Societatea Ca dei Frati este cunoscuta inca din anul 1782, dovada fiind un document care face referire la „o casa cu pivnita situata in Lugana in zona Sermion numita lacasul Fratilor''. In 1939 Felice Dal Cero, fiul lui Domenico, deja viticultor in Montecchia di Crosara, in zona Verona, s-a mutat in acea casa, in Lugana di Sirmione, realizand imediat inalta vocatie viticola a zonei. Dupa treizeci de ani de munca in vie si in pivnita, in 1969, fiul sau Pietro a participat la nasterea Doc, incepand sa imbutelieze prima sa eticheta de Lugana Casa dei Frati, numita ulterior Ca dei Frati. In 2012, Pietro Dal Cero a incetat din viata, lasand mostenirea culturala sotiei sale Santa Rosa si copiilor Igino, Gian Franco si Anna Maria, care conduc compania cu aceeasi pasiune si determinare.

Ca dei Frati I Frati Lugana DOC este mandria cramei continuand sa fie imaginea companiei. Conceput pentru a fi consumat in epoca, exprima cea mai buna parte din sine la multi ani de la imbuteliere. Soiul de strugure folosit este Turbiana, care cresc pe un sol calcaros- argilos. Recoltare guyot simplu si dublu. Vinificati in cuve din otel. Invechire si evolutie in cuve de otel pe drojdie fina pentru cel putin 6 luni, urmata de 2 luni in sticla.

Culoare: galben pai proaspata.

Miros: cu note delicate de flori albe si balsamice, note de caise si migdale, condimente si fructe confiate.

Gust: aciditate vie si exuberanta.

Temperatura de servire: 10 C.

Asocieri gastronomice: aperitive reci sau calde, peste fiert, la aburi sau la gratar.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate