MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Caii de la Letea Volumul I Sauvignon Blanc DOC CMD 0.75L

Caii de la Letea Volumul I Sauvignon Blanc DOC CMD 0.75L
CARACTERISTICI
Soi strugureSauvignon Blanc
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneDobrogea Sarica-Niculitel
StilSec
Tara de origineRomania

Caii de la Letea sunt primii cai salbatici din tara noastra, acestea se gasesc in rezervatia natura unica in lume langa Padurea Letea. In perioada comunismului acestea au fost prigoniti, insa au reusit sa supravietuiasca dand dovada de darzenie si rezistenta. Astazi reprezinta simbolul libertatii care traiesc intr-o zona de vis sub razele soarelui si in bataia vantului. Podgoria Dobrogeana Caii de la Letea a luat nastere inspirati fiind de naturaletea si personalitatea acestui pamant, langa dealurile Saricii si ale Niculitelului, unde cultivarea vitei de vie are radacini milenare.

Caii de la Letea Volumul I Sauvignon Blanc este un vin alb, sec din soiul de struguri Sauvignon Blanc acesta fiind denumit ,, albul salbatic''. Modul de selectie al strugurilor si metodele traditionale, vechi de mii de ani,  au fost pastrate, cu toate acestea sun folosite noile tehnologii de vinificatie care sunt manuite cu maiestrie de oenologi de renume international, accentuand amprenta specifica zonei Sarica Niculitel.

Culoare: galben pai.

Miros: floral cu note de flori de soc si citrice.

Gust: bine conturat, fructat cu o buna aciditate.

Temperatura de servire: 8-10 °C.

Asocieri gastronomice: peste si carne de pasare la gratar, branzeturi.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate