MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

SAKE

Sake este o băutură tradițională japoneză, care este produsă din fermentarea orezului. Deși este adesea descris ca fiind un tip de vin de orez, procesul de producție a sa este diferit de cel al vinului tradițional. Sake-ul este fabricat prin fermentarea orezului polisat, care este apoi tratat cu drojdie și fermentat timp de aproximativ trei săptămâni. Acest proces produce o băutură alcoolică cu un conținut de alcool de obicei între 15% și 20%.

Sake nu este considerat un vin în sensul tradițional al termenului. Sake-ul este o băutură distinctă, specifică culturii japoneze, care este produsă prin fermentarea orezului, în timp ce vinul este de obicei produs prin fermentarea strugurilor.

Deși atât sake-ul, cât și vinul implică procesul de fermentare, există diferențe semnificative în ceea ce privește ingredientele și tehnicile de producție. În timp ce vinul este produs prin fermentarea zaharurilor naturale găsite în struguri, sake-ul implică fermentarea orezului polisat. De asemenea, procesul de producție a sake-ului include o etapă de polisare a boabelor de orez pentru a elimina stratul exterior și a obține amidonul necesar pentru fermentare.

Sake-ul are, de asemenea, un profil gustativ diferit față de vin. Aroma și gustul său pot varia de la sec și subtil la dulce și bogat, iar textura poate fi netedă sau lăptoasă. Are o gamă largă de arome și profiluri gustative, de la ușor și floral la bogat și complex. Poate fi servit atât cald, cât și rece, în funcție de preferințe. În cultura japoneză, sake-ul este adesea asociat cu ceremoniile tradiționale, precum nunțile sau festivalurile.

Este important de menționat că, deși sake-ul poate fi considerat o băutură alcoolică, cultura consumului de sake în Japonia este diferită de cea a altor băuturi alcoolice. Este apreciată pentru gustul său distinct și pentru felul în care poate fi savurat alături de mâncare.

Nu sunt produse în această categorie.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate