La petrecerea organizată în noaptea dintre ani, băuturile au un rol major în ceea ce privește crearea unei stări de bine a invitaților. Pentru ca oamenii prezenți să se bucure de o experiență minunată și pentru a-și începe noul an într-un mod fantastic, meniul cu băuturi trebuie planificat în detaliu, astfel încât să îndeplinească cerințele tuturor. Deci, inclusiv a doamnelor și domnilor cu gusturi mai pretențioase în materie de băuturi alcoolice și non-alcoolice.

Fie că ești managerul unei locații HoReCa, fie că ești un alt fel de distribuitor de băuturi alcoolice și/sau non-alcoolice, este esențial să cunoști care sunt categoriile de produse care nu trebuie să lipsească dintr-un astfel de meniu al unei petreceri de Revelion. Doar așa te vei asigura că evenimentul organizat va întrece așteptările participanților. Citește sfaturile și informațiile din acest articol pentru a descoperi care sunt băuturile de Revelion recomandate, mai precis ce categorii de produse sunt nelipsite dintr-un meniu complex și care este ordinea corectă în care ar trebui servite acestea de către invitați.


Cuprins:

  1. Băuturi de Revelion: categorii de produse recomandate pentru acest eveniment

  2. Care este ordinea corectă de servire a băuturilor de Revelion?

  3. Băutura de Revelion: produse nelipsite din orice meniu complex cu băuturi

 

1. Băuturi de Revelion: categorii de produse recomandate pentru acest eveniment

Revelionul este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unei persoane, deoarece oamenii din întreaga lume sărbătoresc, în același timp, intrarea în noul an și, mai mult decât atât, reprezintă șansa la un nou început. Având în vedere această informație, pentru a deschide noul capitol adecvat, petrecerea de Revelion trebuie să fie una memorabilă din toate privințele. 

În zilele noastre, misiunea de a organiza un eveniment spectaculos este destul de dificilă, deoarece fiecare aspect ce ține de planificare și implementare trebuie foarte bine pus la punct. Desigur, unul dintre cei mai importanți pași pentru atingerea obiectivului stabilit este conceperea unui meniu cu băuturi pentru Revelion mai mult decât fantastic, care să se plieze pe preferințele fiecărui invitat în parte. În mod ideal, situația ar trebui abordată astfel: meniul va cuprinde mai multe tipuri de băuturi alcoolice și non-alcoolice pentru a satisface gusturile tuturor invitaților, deci atât a adulților, cât și a minorilor prezenți.

Ce se bea în noaptea dintre ani?

În acest context, bineînțeles, șampania, dar și alte băuturi spumante, cum ar fi prosecco și vinurile spumante rămân băuturile cele mai populare în rândul oamenilor dornici de o experiență cât mai plăcută în cadrul unui eveniment organizat în noaptea dintre ani. Alături de acestea, în meniul cu băuturi cu alcool trebuie să fie prezente următoarele opțiuni, aflate la mare cerere: whisky, gin, cognac, vodka și rom. Categoric, un barman cu experiență va putea prepara cele mai delicioase cocktailuri din lume, preferate de domni și doamne, dacă deține băuturile respective și alte ingrediente necesare preparării lor.

Iată care sunt cele mai apreciate și solicitate cocktailuri cu alcool de Revelion:

  • Champagne Cocktail;  

  • French 77;

  • Pomegranate Gin Fizz;  

  • Dry Martini;  

  • Kir Royale;  

  • Cranberry Bourbon Cocktail;

  • Toasted Almond Drink;

  • French Martini;

  • Cranberry Martini;

  • Espresso Martini;  

  • White Russian;  

  • Mimosa;

  • Negroni Sbagliato; 

  • Porn Star Martini;  

  • Bellini;

  • Bloody Mary;

  • Vodka Sunrise.

Pe lângă acestea, mai există multe alte variante minunate, foarte populare, care nu trebuie neglijate, deoarece există posibilitatea ca anumiți participanți să le dorească. Deci, în afară de cocktailurile cu alcool notate, alte băuturi de acest tip, foarte bune, sunt Hugo, Aperol Spritz, Mojito, iar lista poate continua.

O altă băutură de Revelion cu alcool, clasică și sofisticată, ideală pentru a fi servită în perioada respectivă a anului este vinul. În calitate de distribuitor, acum poți să-ți aprovizionezi afacerea cu produsele din catalogul magazinul Wpg.ro, în care există atât vinuri demidulci și vinuri dulci, cât și vinuri demiseci și vinuri seci, la prețuri competitive, din diferite țări, precum Italia, Franța, Spania, Australia, Portugalia și multe altele. În plus, există o selecție de excepție și de vinuri din România, peste care merită să arunci o privire. Mai mult ca sigur gustul lor incomparabil va încânta papilele gustative ale iubitorilor de vin și nu numai.

Pe de altă parte, nici categoria băuturilor non-alcoolice nu trebuie ignorată când se discută despre planificarea corespunzătoare a meniului cu băuturi pentru Revelion. Așadar, printre cele mai importante lichide care trebuie să se afle pe orice masă la o ocazie atât de specială se numără, firește, apa. Fiindcă oamenii au preferințe diverse, este important să aibă la dispoziție posibilitatea de a bea atât apă plată, cât și apă minerală, pentru a se hidrata constant. De asemenea, o altă idee care trebuie conturată este că băuturile carbogazoase, sucurile naturale și cocktailurile fără alcool sunt alte produse frecvent consumate în cadrul unei astfel de petreceri. Ele trebuie incluse neapărat în meniul cu băuturi, întrucât, cel mai probabil, vor fi mulți pretendenți, ca de pildă cei care au condus mașina personală până la locația evenimentului, minorii și persoanele care nu consumă alcool în mod obișnuit, din diferite motive.

În topul celor mai apreciate cocktailuri fără alcool, servite de Revelion, se află produsele cu denumirile următoare:

  • Sweet Sunrise;

  • Negroni mocktail;

  • Virgin Kiwi Mojito;

  • Whiskey sour mocktail;

  • New York sour mocktail.

De cele mai multe ori, doamnele și domnișoarele preferă sucurile și cocktailurile fără alcool în detrimentul celor cu alcool sau a altor băuturi învechite tari, adorate de altfel de bărbați. Totodată, o altă băutură preferată de persoanele de gen masculin după felurile de mâncare servite într-o astfel de circumstanță este berea, iar femeile optează pentru cidru sau alte băuturi mai slab alcoolizate.

Așadar, indiferent de ce anume vor servi participanții pe durata evenimentului, este fundamental să fie pregătit un meniu complex, cu băuturi pentru toate gusturile și preferințele, cu alternative pentru adulți, adolescenți, dar și pentru copii. Datorită gamei bogate de produse de la Wpg.ro, acum îți poți reface stocul cu cele mai râvnite băuturi alcoolice și non-alcoolice, fabricate de branduri de renume de pe piață, pentru a te asigura că invitații nu vor uita niciodată cât de mult s-au distrat. La urma urmelor, un meniu inedit cu băuturi face diferența dintre o petrecere de Revelion banală și una senzațională.

 

2. Care este ordinea corectă de servire a băuturilor de Revelion?

În majoritatea cazurilor, oamenii nu țin cont de anumite reguli în clipa în care servesc băuturile preferate de Revelion, ci mai degrabă le consumă după bunul plac. Cu toate acestea, există câteva sfaturi în acest sens, pe care ar trebui încurajați să le urmeze, întrucât vor avea doar de câștigat. În rândurile care urmează va fi notată ordinea în care ar trebui consumate băuturile la o petrecere organizată în noaptea dintre ani, respectiv șirul logic de servire, alături de produsele din meniul cu preparate de mâncare.

Recepția începe prin oferirea șampaniei sau a vinului spumant, după care, fiecare individ în parte, are posibilitatea să opteze pentru alte variante. Spre exemplu, pentru început, pot servi diferite băuturi spirtoase, cum ar fi whisky sau gin. Mai apoi, după gustarea rece și friptură, cafeaua este o băutură excelentă care ajută la digestie. Aceasta poate fi consumată în diferite forme, de la shoturi de espresso, la cocktailuri clasice, precum Espresso Martini ori White Russian. În cazul fripturei, se mai poate servi alături de multe alte băuturi, precum vin ori bere. La desert, este bine să se selecteze o băutură digestivă, așa cum este coniacul. La final, înainte cu aproximativ 10-15 minute de miezul nopții, invitații pot primi, din nou, șampanie turnată în pahare cu picior înalt. Mai apoi, la 00:00, pot să ciocnească cu cei dragi paharele și să celebreze o nouă etapă din viața lor care tocmai a început. 

Pe tot parcursul evenimentului, oamenii prezenți trebuie să aibă posibilitatea să se servească, oricând doresc, cu băuturile situate pe masă. Apa și sucurile sunt, în mod evident, nelipsite. Pentru a fi totul perfect, de la început și până la final, odată terminate, sticlele goale trebuie înlocuite cu unele noi, complete. La cerere, participanții pot să primească și alte produse de acest fel, precum cafele și ceaiuri de cea mai bună calitate. 

În acest context, tot ceea ce contează din perspectiva unui furnizor de băuturi este ca aprovizionarea să fie făcută la timp, în mod corespunzător, astfel încât invitații să nu se confrunte cu situația neplăcută de a dori un anumit produs și de a nu mai exista pe stoc.

Prin urmare, o ordine firească a băuturilor de la petrecerea de Revelion este următoarea:

  • La început, șampanie ori vinuri spumante;

  • Băuturi spirtoase (whisky, gin etc.)

  • Cafea, vinuri, cocktailuri, bere ori cidru;

  • Băuturi digestive (spre exemplu coniac);

  • Șampanie, la final.

Oricum, deși această ordine este recomandată din mai multe motive, nu este una obligatorie. În acest caz, un lucru este cert: totul depinde de felurile de mâncare care vor fi oferite invitaților (dacă va fi carne roșie, carne albă și așa mai departe) și, bineînțeles, de preferințele lor în materie de băuturi alcoolice și non-alcoolice. Deci, rămâne la latitudinea fiecărui invitat dacă va ține cont de acest sfat sau, din contra, dacă nu îl va lua în seamă.


3. Băutura de Revelion: produse nelipsite din orice meniu complex cu băuturi

Gândirea unor opțiuni și conceperea unui meniu cu băutură de Revelion poate reprezenta o adevărată provocare, chiar și pentru un manager cu o locație din HoReCa, un deținător al unui wineshop sau a unei persoane cu o sală de evenimente, expertă în event planning. Totuși, dacă se vor lua în calcul câteva aspecte, esențiale în această împrejurare, participanții la un eveniment de o așa amploare, organizat o dată pe an, vor fi mai mult decât încântați de serviciile oferite și, bineînțeles, de diversitatea produselor care le sunt puse la dispoziție non-stop.

Indiferent de dimensiunea unei petreceri de Revelion sau de numărul de persoane care vor fi prezente la eveniment, este fundamental ca în meniul cu băuturi să se regăsească cele mai populare băuturi alcoolice de Revelion, dar și câteva băuturi non-alcoolice, astfel încât, la sfârșit, toată lumea să fie recunoscătoare pentru clipele petrecute în locația respectivă, alături de cei dragi. Până la urmă, scopul principal al oricărui furnizor este ca oamenii implicați la un astfel de eveniment să fie mulțumiți inclusiv de ceea ce a presupus meniul cu băuturi.

Așa cum a mai fost deja precizat în rândurile de mai sus, în meniul cu băuturi este recomandat să se regăsească atât băuturi alcoolice, cât și băuturi non-alcoolice. Cu alte cuvinte, în meniul conceput cu maximă grijă și atenție trebuie să existe neapărat următoarele băuturi:

  • Șampanie și alte băuturi spumante;

  • Băuturi spirtoase (whisky, vodka, brandy, gin, rom, lichior, tequilla și altele);

  • Diferite tipuri de shoturi (Kamikaze, Jager Bombs și altele);

  • Vinuri de diferite categorii (vin alb, vin roșu și vin rose), 

  • Cocktailuri cu alcool;

  • Cocktailuri fără alcool;

  • Băuturi energizante;

  • Sucuri carbogazoase;

  • Sucuri naturale;

  • Cafea;

  • Ceaiuri;

  • Apă plată și apă minerală;

  • Bere și cidru.

Acestea fiind spuse, băuturile enumerate sunt cele care, sub nicio formă, nu trebuie să lipsească dintr-un meniu complex. Totuși, având în vedere posibilitatea extrem de mare de a participa și minori, în meniul respectiv se mai poate adăuga și champagne pentru copii. Magazinul Wpg.ro pune la dispoziția distribuitorilor mai multe tipuri de șampanie de acest tip, cu diverse arome, care cu siguranță vor impresiona micuții cu gustul extrem de plăcut. Mai mult decât atât, aici, pe lângă o gamă impresionantă de băuturi alcoolice și non-alcoolice, există și multe alte produse grozave, cum ar fi anumite tipuri de dulciuri


În concluzie, pentru ca o petrecere de Revelion să fie organizată într-un mod profesionist și, desigur, pentru a mulțumi toți invitații de la adulți până la copii, este esențial ca informațiile prezentate să fie cunoscute extrem de bine de către managerii de locații HoReca, dar și de distribuitorii de băuturi alcoolice și/sau non-alcoolice. Așadar, include în meniul de băuturi alcoolice variantele evidențiate în rândurile de mai sus pentru a fii sigur că fiecare invitat în parte va fi surprins, în sensul bun al cuvântului, de numeroasele alternative pe care le poate servi, în ordinea recomandată anterior.

 

Sursă foto: Freepik.com, Unsplash.com