O afacere de succes se bazează pe o gamă variată de produse, băuturile de toate tipurile fiind cele care desăvârșesc un portofoliu diversificat, iar printre cele mai căutate și populare este și vodka. Versatilă, deoarece poate fi folosită în prepararea cocktailurilor, dar și rafinată, putând fi servită ca atare, aceasta se va potrivi atât în meniurile barurilor, cât și al restaurantelor.

O vodkă bună trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care să aibă un conținut minim de alcool cuprins în 35% și 50% la nivel mondial, normele Uniunii Europene impunând un volum de cel puțin 37.5% pentru statele membre care produc sau importă această băutură.

Cea mai bună vodkă este cea care se pliază pe specificul unei afaceri, pe gustul clientelei, dar și pe ingredientele și modalitatea de obținere. Mai jos, sunt prezentate câteva recomandări pentru a alege băutura potrivită pentru un business.

Cuprins:

1. Cea mai bună vodkă – Top 3

1.1. Cea mai bună vodkă rusească

1.2. Vodka cea mai bună din Franța

1.3. Cele mai bune vodka din alte țări

1.4. Cea mai bună vodkă poloneză

2. Vodkă bună – cele mai importante criterii de selecție

3. Mărci de vodkă bune recomandate de WPG.ro

3.1. Marca Belvedere

3.2. Marca Grey Goose

3.3. Marca Beluga

4. Cum se servește și cum se depozitează vodka pentru o utilizare optimă

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre vodkă

 

1. Cea mai bună vodkă – Top 3

Orice afacere care se respecta și care își respectă clienții alege produse de calitate de la branduri recunoscute, iar când apare întrebarea care este cea mai bună vodkă care poate fi adăugată în portofoliu și care sunt criteriile de selecție, răspunsul este că există mai multe modalități prin care poate fi aleasă. În același timp, este recomandat să se meargă pe mai multe opțiuni, astfel încât să se creeze o plajă mai largă de produse ce pot răspunde nevoilor unei categorii mai mari de clientelă.

În acest scop, iată un top al celor mai bune mărci de vodkă:


 

Produs

Belvedere Vodka

Grey Goose

Vodka Beluga NobleDespre

Obținută după o rețetă tradițională veche de 600 de ani, aceasta este una dintre cele mai bune mărci de vodkă poloneze la momentul actual.

Lansat prima dată pe piața din Statele Unite, aceasta a devenit primul brand de vodkă premium din lume în 1996.

Are un conținut de alcool de 40%.

Originară din Franța, aceasta băutură este una dintre cele mai apreciate din lume în acest moment.

Brandul a fost creat în anul 1990 vizând piața americană, iar în ultimii ani a devenit una din mărcile preferate de vodkă din Europa.

Are un volum de alcool de 40%.

Una dintre cele mai bune mărci de vodkă rusească, aceasta intră în categoria super premium.

Obținută din apa de la fântâni arteziene de o adâncime de 33 de metri și grâu.

O caracteristică specială a sa este modalitatea de tripla filtrare: prin cărbune, nisip și argint.

 


Avantaje

Gust bogat, fiind potrivită atât pentru a fi băută simplă datorita notelor de vanilie și piper alb.

Poate fi folosită și în prepararea de cocktailuri rafinate datorită dulceții data de gustul de migdale și nuci braziliene.

Obținută din ingrediente premium – grâu moale și apă de izvor Gensac, trece printr-un proces de distilare de 7 ori pentru o aromă deosebită.

Predomină gustul de migdale, lămâie și ananas, având un finiș ușor condimentat.

Gust bogat, dulce.

Finiș rafinat, echilibrat.

 

Minusuri

Prețul ridicat comparativ cu alte produse similare. 

Prețul ușor ridicat.

Una dintre cele mai scumpe băuturi din categoria sa de pe piață.


Vezi AICI prețul

Vezi AICI prețul

Vezi AICI prețul


1.1. Cea mai bună vodkă rusească

Deși pare că Rusia este țara în care își are originile vodka, se pare că această băutură a fost produsă mai întâi în Polonia în anul 1405, abia apoi fiind ,,adoptată’’ de ruși. Cu toate acestea, unele dintre cele cunoscute nume ale acestei băuturi aparțin în ziua de azi cele mai mari țări din lume ca suprafață. Printre ele se regăsesc:

Russian Standard Gold. Aceasta este una dintre cele mai bune mărci de vodkă rusești, care este vândută în mai bine de 85 de state ale lumii. Ceea ce deosebește Russian Standard Gold de alte firme din aceeași țară este rețeta sa bazată pe extractul de Ginseng Siberian, care îi oferă un gust unic, tonic.

Vodka Smirnoff. O altă marcă de vodkă rusească este Smirnoff, cu ale sale categorii Blue și Red. Prima se remarcă printr-un conținut de alcool de 50%, în timp ce a doua are un volum de 37.5%, fiind potrivită pentru realizarea de diverse băuturi alcoolice pentru femei. Fiind prima vodkă din lume filtrată prin cărbune, aceasta a pus bazele procesului de distilare continuă.

Vodka Stalinskaya. Cu un gust unic, care îmbină aroma alunelor de pădure cu cea a piperului și cerealelor de cea mai bună calitate, această marcă pune pe piață o gamă variată de băuturi, printre care Stalinskaya Blue, Red, Șilver și Gold, ceea ce o face o alegere foarte potrivită pentru orice afacere din domeniul barurilor și restaurantelor.

1.2. Vodka cea mai bună din Franța

În ultimii ani, Franța a devenit un lider mondial în ceea ce privește producția de vodkă, mărcile din aceasta țară vizând piețele premium și super premium. De aceea, de aici se poate spune că provine și unul dintre cele mai bună tipuri de vodkă din lume: Grey Goose. În afara acesteia, pe aceeași listă selectă se regăsesc și:

Cîroc. Aceasta este probabil una dintre cele mai bune mărci din lume de vodkă, unicitatea să constând în ingredientul său de bază: strugurii. Cu un gust tare, dar proaspăt, Cîroc este definiția rafinamentului atât atunci când este servită simplă, dar și în cocktailuri.

Mont Blanc. Obținută din grâu din regiunea franțuzească Picardie, vodka Mont Blanc se remarcă prin dulceață și transparență, fiind în același timp fresh și catifelată. Aceasta se obține în urma a 5 etape de distilare, ceea ce îi oferă o claritate absolută.

1.3. Cele mai bune vodka din alte țări