MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Jelna Dealu Negru Sauvignon Blanc Lechinta DOC 0.75L

Jelna Dealu Negru Sauvignon Blanc Lechinta DOC 0.75L
PRODUS
NOU
CARACTERISTICI
Soi strugureSauvignon Blanc
Alcool13,2%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneLechinta
StilSec
Tara de origineRomania

Gama Dealu’ Negru de la Jelna este o gama care cuprinde 6 vinuri de exceptie care insumeaza toata priceperea si pasiunea vinicultorilor. Dealu’ Negru este o regiune colinara ce delimiteaza via cramei si unde incepe cel mai celebru fond de vanatoare din Transilvania. Regiunea este un teritoriu al naturaletei, salbaticiei, linistii si frumusetii unice din piemontul Calimanilor.

Jelna Sauvignon Blanc din gama Dealu Negru este un vin alb sec din soiul de struguri 100% sauvignon blanc. Recoltati manual de pe parcela Dealul Ursului in ladite mici la final de septembrie, ulterior sunt stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Dupa ce acestia ajung la o temperatura optima sunt selectati iar mai apoi  desciorchinati si zdobiti cu blandete.
Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare.  Aceasta s-a efectuat in 2 faze, prima faza unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, a doua faza a durat  4-5 zile ridicand temperatura la 14-16 grade C, pana la epuizarea zaharurilor din must.

Culoare: verzuie cu reflectii aurii.

Miros: aromat cu note de pomello, flori de soc, fructul pasiunii, lime, agrise si mango.

Gust: rotund, plin cu o aciditate specifica zonei. Final lung si proaspat.

Temperatura de servire: 6 °C.

Etichete: Vinuri , Vinuri , Vin Sec , Crama Jelna
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate