MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG 0.75L

Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG 0.75L
PRODUS
NOU
IN CURS DE APROVIZIONARE
Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG 0.75L
142,35 lei
Fără TVA: 119,62 lei
  • Disponibilitate: IN CURS DE APROVIZIONARE
  • Brand: Tinazzi
  • Cod Produs: 5278
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descoperă magia vinului roșu sec Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG, o adevărată comoară recunoscută pentru calitatea și gustul său excepțional. Te invităm să explorezi câteva dintre caracteristicile sale deosebite:

Înrădăcinat în regiunea Valpolicella din nordul Italiei, Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG se înalță ca un ambasador al vinurilor de înaltă calitate. Aici, în această zonă renumită, vinurile Amarone au dobândit statutul de capodopere roșii, cărora le este dificil să le egalezi.

Amarone della Valpolicella se naște dintr-o selecție specială de struguri prețioși, printre care Corvina Veronese, Rondinella și Molinara, recoltați cu grijă manuală. Acești struguri sunt purtătorii unei bogății excepționale de zaharuri și extracte, conferind vinului o structură bogată și o complexitate aromatică sublimă.

Dar ceea ce face Amarone della Valpolicella să strălucească cu adevărat este metoda sa unică de producție. Strugurii aleși sunt așezați pe stive de paie sau în încăperi ventilate, unde sunt lăsați să se usuce cu răbdare timp de câteva luni. Această tehnică măiastră, cunoscută sub numele de "appassimento", condensează aromele și esența zaharurilor din struguri, conferindu-i vinului puterea și profunzimea caracteristice.

Amarone della Valpolicella este o sinfonie senzorială, oferind note bogate și complexe de fructe negre, prune uscate, ciocolată, condimente și nuanțe subtile de lemn. Gustul său robust și plin de viață, îmbrățișat de taninuri mature și o aciditate armonioasă, se desfășoară într-un final lung și persistent, lăsându-ți o amprentă de neuitat.

Nu doar o băutură, ci o experiență, Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG este vinul care îmbătrânește ca o operă de artă. Păstrându-l cu grijă în sticle sau într-o pivniță bine întreținută, vei descoperi că se înfrumusețează odată cu trecerea timpului, îmbogățindu-se în arome și oferindu-ți o călătorie senzorială adâncă și complexă.

Ca orice capodoperă vinicolă, Tinazzi Amarone della Valpolicella poate fi supus variațiilor subtile de la un an la altul, în funcție de tehnica de producție și stilul producătorului. Pentru a dobândi o perspectivă completă asupra vinului pe care dorești să-l achiziționezi, recomandăm cu căldură consultarea etichetei și descrierii produsului specific.

Așadar, îndrăznește să descoperi Tinazzi Amarone della Valpolicella DOCG și lasă-te purtat într-o călătorie senzorială în lumea fascinantă a vinurilor de elită.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate