MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Termes Tinta de Toro 0.75L

Termes Tinta de Toro 0.75L
PRODUS
NOU
IN CURS DE APROVIZIONARE
Termes Tinta de Toro 0.75L
118,26 lei
Fără TVA: 99,38 lei
  • Disponibilitate: IN CURS DE APROVIZIONARE
  • Brand: Bodega Numanthia
  • Cod Produs: 33222
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
Soi strugureTinta de toro
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneToro
StilSec
Tara de origineSpania

Bodega Numanthia a fost fondata in 1998 si este un omagiu viu adus razboinicilor neinfricati din Numancia, situata in Valdefinjas, Castilia si Leon, in nord-vestul Spaniei, este o adevarata emblema a vinurilor din regiunea Toro. Aceasta a fost prima proprietate care a inteles potentialul regiunii Toro si a dezvaluit lumii un terroir spaniol exceptional, aducand cea mai frumoasa expresie a soiului de struguri Tinta de Toro, un soi atemporal. Aceste podgorii au fost plantate de familii de pionieri cu secole in urma, acestea au rezistat conditiilor climatice extreme tipice regiunii an de an ajugand pana la 200 de ani. In timpul Evului Mediu, vinurile Toro au fost, primele din lume care au calatorit in America, transportate pe navele lui Cristofor Columb in 1492. 

Termes este un vin rosu, cel mai tanar al vinariei si este produs numai din struguri Tinta de Toro (Tempranillo). Strugurii sunt cultivati pe podgorii cu varsta cuprinsa intre 30-50 de ani, plantati la 700 de metri deasupra nivelului marii, pe parcele mici. Recoltarea se face manual, cand strugurii sunt la maturitatea optima, unde trec printr-o selectie riguroasa in podgorie. Fermentarea are loc timp de 8 zile la o temperatura controlata de 26-28ºC, cu zdrobiri care au loc de doua ori pe zi. Apoi, macerarea are loc cu pielitele inca intacte timp de 21 de zile. Dupa fermentare, Termes este invechit timp de 16 luni in butoaie de stejar francez din primul an, cu decantare la fiecare 4 luni.

Culoare: rosu cu reflexe purpurii.

Miros: proaspat, foarte fructat, cu arome intense de fructe de padure rosii, cum ar fi capsunile de padure, si o nota de menta.

Gust : rotund, echilibrat, intens si puternic. Final lung subtil, care aminteste de cirese si ierburi aromatice.

Temperatura de servire: 16-18 C.

Asocieri gastronimice: ideal cu plancha de sunca spaniola sau un carpaccio de vita.


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate