Fidora Monte Tabor Valpolicella Ripasso DOC 0.75L
- Disponibilitate: Produs În Stoc
- Brand: Fidora
- Cod Produs: 27551
CARACTERISTICI | |
Premii | Certificat BIO/VEGAN |
Soi strugure | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Alcool | 12.5% |
Categorie | Vin rosu |
Litraj | 0.75L |
Regiune | Veneto |
Stil | Sec |
Tara de origine | Italia |
Guido Fidora in anul 1974 a decis transformarea afacerii familiei in agricultura ecologica. In acele zile, productia ecologica nu a fost cu siguranta o tendinta, iar termenul „organic” nu a fost asociat cu termenul „agricultura” asa cum este in prezent cea ce i-au facut sa invete din propria experiente. Agricultura ecologica care in portofoliu o vegetatie luxuroasa iar numeroasele specii de animale care o populeaza sunt martorii modului in care o metoda diferita de agricultura ne poate imbunatati conditiile de viata si poate schimba lumea asa cum o cunoastem. Vinurile ecologice sunt mai sanatoase decat cele conventionale si sunt produse cu mai multa grija, urmand practici care protejeaza atat mediul, cat si oamenii implicati in procesul de productie. Laguna de la Venetia, transmite un echilibru de arome compuse fiecarui strugure. Apropierea de mare si vanturile sale predominante ofera strugurilor un avor distinct care le amplifica aromele. Valpolicella Ripasso DOC se obtine printr-o a doua fermentatie a vinului Valpolicella in contact cu rezidurile de Amarone. Acest proces dureaza 15 pana la 20 de zile si este urmat de un 24 luni de imbatranire in stejar francez. Comparativ cu Valpolicella, este mai structurat si are un nivel mai mare de longevitate, continutul de alcool este mai mare, aciditatea mai scazuta, rotunjimea mai marcata si valorile substantelor si extractelor fenolice sunt mai mari.
Culoare rosu rubin cu nuante de granat.
Arome de cires negru si fructe rosii, cu usoare sugestii de fructe coapte.
Gust armonic, uscat si catifelat.
Temperatura de servire: 18-20°C deschiderea sticlei cu ora inainte de a o consuma.
Asocieri gastronomice: carne la gratar, cu mancaruri condimentate si branza semi-dura.