MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Luciano Arduini Sacheta Valpolicella Classico Superiore DOC 0.75L

Luciano Arduini Sacheta Valpolicella Classico Superiore DOC 0.75L
IN CURS DE APROVIZIONARE
Luciano Arduini Sacheta Valpolicella Classico Superiore DOC 0.75L
70,47 lei
Fără TVA: 59,22 lei
  • Disponibilitate: IN CURS DE APROVIZIONARE
  • Brand: La Bollina
  • Cod Produs: 28805
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
Premii97 Luca Maroni
Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia
Luciano, actualul producator, a continuat pe calea inovatoare a parintelui Battista, facandu-si propria cultura a vinului, dar interpretand-o in conformitate cu o viziune personala. In 2000, compania Arduini a facut un salt inovator in comparatie cu structura anterioara.Ferma Arduini creste si, dobandind experiente noi, se dezvolta si inoveaza, continuand pe calea evolutiva deja urmarita de bunicul Gabriele cu 60 de ani mai devreme. Caracteristica unica a acestui vin consta in metoda sa de productie, prin care se utilizeaza atat tehnici “withering”/"ofilirea", cat si "Ripasso". Scopul combinarii acestor tehnici este de a creste corpolenta vinului si complexitatea buchetului sau. Strugurii sunt recoltati in ultimele 10 zile ale lunii septembrie. Ciorchinii cei mai buni si cei mai sanatosi sunt asezati in tavi, avand grija sa nu deterioreze strugurii. Acestea sunt apoi mutate in magazii pentru uscarea fructelor, bine ventilate, unde sunt lasati sa se usuce pe durata toamnei, pierzand pana la 35% din greutatea lor. Desciorchinarea si presarea usoara in noiembrie. Prima macerare care dureaza aprox. 20 de zile.Ulterior se efectueaza tehnica "Ripasso", care implica fermentarea pe coji a strugurilor Amarone intacti timp de aproximativ 10 zile intre februarie si martie. Dupa care, vinul este transferat in baric-uri (1/2 francez si 1/2 american), unde este lasat sa se maturizeze timp de aproximativ 18 luni, dupa care este supus imbatranirii ulterioare in sticla.
Culoare: rosu intens.
Buchet: cu o aroma extrem de fructata.
Gust: pe palat: o aroma moale si catifelata, cu un indiciu puternic de migdale.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri gastronomice: carne rosie, carnea la gratar, fripturi si branza matura.
Etichete: Vinuri , Vinuri , Vin Rosu , La Bollina
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate