MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Chateau Ambe Tour Pourret Saint Emilion Grand Cru 0.75L

Chateau Ambe Tour Pourret Saint Emilion Grand Cru 0.75L
Chateau Ambe Tour Pourret Saint Emilion Grand Cru 0.75L
149,99 lei
Fără TVA: 126,04 lei
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
PremiiBiologic, Medalie aur International Wine Challenge, Medalie argint Challenge International du Vin
Soi strugureCabernet Franc, Merlot
Alcool13.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneSaint-Emilion
StilSec
Tara de origineFranta

Crama Chateau Ambe Tour Pourret este situata pe drumul initial care lega Saint-Emilon de Coutras. Acest drum a fost folosit de Ludovic al XIII-lea la sfarsitul Razboiului de o suta de ani. Primul vestigiu al castelului dateaza din 1811. In acest moment exista doar o mica parte din cladire, iar turul emblematic a fost realizat in 1845. A fost folosit in evul mediu pentru a tine sub supraveghere muncitorii.  Mosia Ambe Tour Pourret este formata acum din 5 hectare de vita de vie, care sunt inconjurate de Chateau, o pivnita de butoaie si o camera de cuva. Podgoria are doua soiuri de struguri principali: Merlot si Cabernet Franc, iar terenul este nisip stravechi pe lut. Achizitionat in 2007, Chateau Ambe Tour Pourret - AOC Saint-Emilion Grand Cru, este situat la intrarea in orasul medieval Saint-Emilion. Ambitia  acestora este sa realizeze un vin de foarte inalta calitate datorita solului sau „nisip stravechi pe lut”. Un sol tipic care face posibila producerea de vinuri cu taninuri foarte fine si o gura catifelata! Pentru a imbunatati si a pastra in continuare terroir-ul, au ales calea organica. Varsta medie a podgoriei - 35 de ani.

Pourret Saint Emilion Grand Cru  este un vin realizat din soiurile  75 % Merlot si 25% Cabernet Franc. Strugurii sunt recoltati mecanic. Fiecare parcela este vinificata separat pentru a respecta caracteristicile terenului. Dupa fermentatia alcoolica se efectueaza o macerare post-fermentatie la 28°C, pe o perioada de aproximativ 15 zile, pentru a extrage fructul si a obtine un vin de structura buna pastrand rotunjimea. Dupa fermentarea malolactica, vinul este invechit in cuve timp de 18 luni.

Culoare: rosu rubiniu.

Miros: buchet aromatic incantator unde notele de ciocolata si lemn dulce sunt finut imbracate in accente de piele si pamant.

Gust: puternic si bogat, taninuri granulare si pamantii.

Temperatura de servire: 15 - 18°C.



Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate