MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Chateau Rocher Calon Montagne Saint Emilion 0.75L

Chateau Rocher Calon Montagne Saint Emilion 0.75L
Chateau Rocher Calon Montagne Saint Emilion 0.75L
65,99 lei
Fără TVA: 55,45 lei
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
PremiiMedalie argint Concours de Bordeaux Vins d'Aquitaine, Medalie argint Concours General Agricole Paris
Soi strugureMerlot, Cabernet Franc
Alcool14,5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneBordeaux Saint Emilion
StilSec
Tara de origineFranta

Chateau Rocher Calon este situat pe unele dintre cele mai bune soluri din Montagne Saint Emilion inconjurat de cinci mori de vant stravechi. Totul a inceput cu Pierre Lagardere, care s-a intors acasa dupa Primul Razboi Mondial si care a cumparat un hectar de teren in Pomerol incepand astfel traditia familiei in vinificatie. Familia Lagardere detine proprietatea din 1870, asigurandu-se intotdeauna ca vinul lor se afla printre cele mai bune, optimizand potentialul fabulosului terroir al acestei mici podgorii. In urmatoarele patru generatii, familia si-a marit suprafata prin achizitionarea de noi podgorii in intreaga Libournais si recent a investit in pivnite de invechire cu temperatura controlata, pneumatice cu presa de vin si echipamente de micro-oxigenare.
Chateau Rocher Calon Montagne Saint Emilion este in mare parte Merlot din malul drept al denumirii Dordogne Muntele Saint Emilion. Viile de vie au in medie 35 de ani, iar plantatiile sunt pe soluri care includ multe fosile antice, ceea ce indica faptul ca au fost candva sub un ocean. Continutul de calciu al acestui tip de sol pare a fi ideal pentru cultivarea vinurilor cu gust interesant. Viticultura este standard, cu recoltare in verde, indepartarea frunzelor si culesul manual. Dupa recoltare, strugurii sunt macerati la rece timp de 4 zile inainte de fermentare (acest lucru ajuta la extragerea culorii si a aromei din pieile); vinul fermentat este apoi maturat 18 luni in inox si rezervoare de ciment.

Culoare: rosu intens.

Miros: concentrat si fin cu arome de fructe negre mici.

Gust: plin, rotund, bine echilibrate de taninuri fine.

Temperatura de servire: 15 - 18°C.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate