MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Susumaniello Rosso di Puglia IGP 0.75L

Feudi Salentini Susumaniello Rosso di Puglia IGP 0.75L
PRODUS
NOU
-44 %
Feudi Salentini Susumaniello Rosso di Puglia IGP 0.75L
Promoție valabilă încă
Zile
Ore
Min
Sec
44,99 lei
79,98 lei
Fără TVA: 37,81 lei
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
Soi strugureSusumaniello
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Feudi Salentini a fost fondata in 1994 in Leporano, Puglia, intr-una dintre cele mai frumoase zone din regiunea Salento, inconjurata de podgorii, maslini seculari si cu vedere la o mare limpede ca cristalul. Numele Feudi Salentini se refera la perioada feudalismului, cand trasurile si castelele, doamnele si cavalerii erau protagonistii acestor locuri magnifice, unde vinul era inca de pe atunci o bautura indispensabila. Vinaria se mandreste cu trei generatii de experienta in productia de vinuri de calitate superioara, favorizata de conditiile climatice optime oferite de briza blanda a Marii Ionice, care se intinde pe coasta. Feudi Salentini isi exprima calitatea, originalitatea si personalitatea printr-o propunere de vinuri cu o istorie milenara, produse cu aportul soarelui si experiente noi in gestionarea podgoriei si in toate fazele de vinificare. Un angajament constant care a dus la obtinerea unor premii importante, inclusiv la nivel international, cu recunoasteri care dau energie unui grup tanar si motivat condus de Cosimo si Maria Teresa Varvaglione, in fiecare zi capabil sa scrie o poveste de calitate si dragoste pentru teritoriu. Pe terenul propriu, vita de vie este inca cultivata in sistem alberello, iar strugurii sunt recoltati manual, asa cum cere traditia. 

Feudi Salentini Susumaniello Rosso este un vin rosu sec din soiul autohton de struguri Susumaniello, care cresc in inima regiunii Salento, cei de la Feudi produc acest vin de o calitate deosebita. Macerarea scurta de prefermentare de struguri desciorchinati la o temperatura de 12- 14° C pentru a extrage aromele caracteristice, urmata de o fermentare de 15-20 de zile la o temperatura controlata de 24-26° C. Apoi, vinul este separat de pielite pentru a incepe fermentatia malolactica. In cele din urma vinul se matureaza timp de aproximativ 6 luni in butoaie mari.

Culoare: rosu rubiniu intens.

Miros: cu arome de fructe rosii coapte cu o usoara nota de condimente.

Gust: bine structurat cu taninuri coapte si o mare persistenta.

Temperatura de servire: 18 °C.

Asocieri gastronomice: ideal cu carne si mancaruri traditionale apuliene.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate