MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Gran Appasso Rosso Puglia Igp 0.75L

Gran Appasso Rosso Puglia Igp 0.75L
CARACTERISTICI
Premii98 Luca Maroni, Medalie aur Berliner Wine Trophy
Soi strugureNegroamaro, Syrah, Cabernet
Alcool14.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia
Calitatea nu se grabeste!Gran Appasso detine o linie de vinuri produse in diferite zone ale regiunii si a devenit unul dintre cele mai reprezentative marci ale lui Femar Vini, datorita si ambalajului captivant, versatilitatii sale. Desi brandul s-a nascut cu intentia de a reprezenta Puglia in cea mai moderna forma, Colectia Gran Appasso este produsa dintr-o selectie a celor mai buni struguri din podgoriile primitive vechi, un vin puternic si structurat, care este martor al zonei de productie. Gran Appasso Rosso, obtinut din struguri usor uscati, recupereaza o tehnica taraneasca straveche. Acesta tehnica consta in intarzierea recoltarii strugurilor, lasand ciorchinele coapt in planta o perioada mai lunga de timp si crearea unui efect de deshidratare care a concentrat fructele in acizi, zaharuri si arome, facandu-l mai rezistent si mai usor de conservat. Tehnica ajunsa odata in Puglia si in special la Salento, a fost destinata productiei de vin de calitate, sau Vinum Merum: de fapt, s-a observat ca prin presarea strugurilor usor uscati, s-au obtinut musturi mai concentrate si bogate, deci vinuri mai robuste.
Culoare:rosu-rubin intens si luminos.
Mirosul intensiv de fructe de padure rosii, flori rosii, plante aromatice, humus si finisare mentolata. Intensiv fructat pe palat, puternic pentru progresia aromatica, o mare consistenta si persistenta.
Temperatura de servire: 16/18° C.
Asocieri gastronomice: ideal cu preparate pe baza de paste fainoase cu sosuri de carne , fripturi, vita si bivoli,branzeturi de varsta medie.
Etichete: Vinuri , Vinuri , Vin Rosu , Femar Vini
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate