MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Appassimento Rosso di Puglia IGP 0.75L

Feudi Salentini Appassimento Rosso di Puglia IGP 0.75L
PRODUS
NOU
CARACTERISTICI
Soi strugureNegroamaro, Primitivo, Malvasia Nera
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Feudi Salentini a fost fondata in 1994 in Leporano, Puglia, intr-una dintre cele mai frumoase zone din regiunea Salento, inconjurata de podgorii, maslini seculari si cu vedere la o mare limpede ca cristalul. Numele Feudi Salentini se refera la perioada feudalismului, cand trasurile si castelele, doamnele si cavalerii erau protagonistii acestor locuri magnifice, unde vinul era inca de pe atunci o bautura indispensabila. Vinaria se mandreste cu trei generatii de experienta in productia de vinuri de calitate superioara, favorizata de conditiile climatice optime oferite de briza blanda a Marii Ionice, care se intinde pe coasta. Feudi Salentini isi exprima calitatea, originalitatea si personalitatea printr-o propunere de vinuri cu o istorie milenara, produse cu aportul soarelui si experiente noi in gestionarea podgoriei si in toate fazele de vinificare. Un angajament constant care a dus la obtinerea unor premii importante, inclusiv la nivel international, cu recunoasteri care dau energie unui grup tanar si motivat condus de Cosimo si Maria Teresa Varvaglione, in fiecare zi capabil sa scrie o poveste de calitate si dragoste pentru teritoriu. Pe terenul propriu, vita de vie este inca cultivata in sistem alberello, iar strugurii sunt recoltati manual, asa cum cere traditia.

Feudi Salentini Appassimento este un vin rosu sec din amestecul de struguri Negroamaro, Primitivo si Malvasia Nera. Acestea trec prin procesul de stafidire timp de aproximativ 20 de zile pentru a permite strugurilor sa se deshidrateze prin aceasta ia nastere culoare rosie rubinie intensa.  Vinificarea are loc cu macerare strugurilor desciorchinati la o temperatură de 12-14°C pentru a extrage aromele caracteristice, urmata de o fermentare de 20-25 zile la o temperatura controlata de 24-26°C. Odata ce fermentatia alcoolice este terminata, vinul este separat de pielite pentru a incepe fermentatia malolactica. Dupa fermentatia malolactica, vinul se matureaza timp de aproximativ 6 luni in barrique.

Culoare: rosu rubiniu intens. Miros: cu arome intense de fructe rossi bine coapte cu note de vanilie si cacao.

Gust: coprolent si plin, cu arome de fructe rosii.

Temperatura de servire: 18 °C.

Asocieri gastronomice: preparate din carne.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate