Chateau Lanbersac Cuvee Vieilles Vignes Puisseguin Saint Emilion 0.75L
- Disponibilitate: Produs În Stoc
- Brand: Celene Bordeaux
- Cod Produs: 32153
CARACTERISTICI | |
Premii | 92 pct James Suckling |
Soi strugure | Merlot |
Alcool | 14% |
Categorie | Vin rosu |
Litraj | 0.75L |
Regiune | Bordeaux Puisseguin - Saint Emilion |
Stil | Sec |
Tara de origine | Franta |
Chateau Lanbersac este o proprietate de 22 de hectare situata la sud de platoul calcaros din Asteries, in denumirea Puisseguin Saint-Emilion. Detine o casa cu o arhitectura rurala, o locuinta ingusta, cu o dezvoltare traditionala in regiunea Bordeaux. Podgoriile proprietatii nu sunt dintr-o bucata, ele sunt raspandite pe trei sectoare geologice ale denumirii: sol argilo-calcaros, sol argilo-siliceos si sol limoso-calcaros. Aceasta diversitate de terroir combinata cu vinificarea parcelelor le permit o serie de caracteristici tipice in timpul cupajului. In plus, managementul vitei de vie se bazeaza si pe respectul pentru natura solului.
Cuvee Vieilles Vignes de la Chateau Lanbersac provine dintr-o selectie de parcele de 2 hectare de vita de vie veche de Merlot cu varsta medie de 60 de ani. Este un amestec de 100% Merlot. Vinificare: dupa fermentatia alcoolica se efectueaza o macerare post-fermentatie la 30°C pe o perioada de aproximativ 18 zile pentru a extrage cantitatea maxima de arome si o structura buna. Dupa fermentatia malolactica, vinul este pus in butoaie, acesta va ramane acolo timp de 12 luni inainte de asamblare si apoi de imbuteliere, se folosec 40% butoaie noi si 60% butoaie de vin.
Culoare: rosie cu reflexe dense si profunde de capsuni.
Miros: puternic, complex, unde stejarul si notele de mure si afine se amesteca.
Gust: vinul are o amplitudine frumoasa, o cursa si o lungime dintre cele mai interesante. Taninurile sunt acoperite, iar stejarul perfect integrat.
Finalul este lung si proaspat. Un vin exceptional, produs doar in cele mai mari recolte.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocieri gastronomice: ideal cu carne rosie, vanat si mancaruri picante.