MENIU PRODUSE
Cosul tau de produse

Chateau Lanbersac Cuvee Vieilles Vignes Puisseguin Saint Emilion 0.75L

Chateau Lanbersac Cuvee Vieilles Vignes Puisseguin Saint Emilion 0.75L
Chateau Lanbersac Cuvee Vieilles Vignes Puisseguin Saint Emilion 0.75L
95,99 lei
Fără TVA: 80,66 lei
Adaugă în Coş
CARACTERISTICI
Premii92 pct James Suckling
Soi strugureMerlot
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneBordeaux Puisseguin - Saint Emilion
StilSec
Tara de origineFranta

Chateau Lanbersac este o proprietate de 22 de hectare situata la sud de platoul calcaros din Asteries, in denumirea Puisseguin Saint-Emilion. Detine o casa cu o arhitectura rurala, o locuinta ingusta, cu o dezvoltare traditionala in regiunea Bordeaux. Podgoriile proprietatii nu sunt dintr-o bucata, ele sunt raspandite pe trei sectoare geologice ale denumirii: sol argilo-calcaros, sol argilo-siliceos si sol limoso-calcaros. Aceasta diversitate de terroir combinata cu vinificarea parcelelor le permit o serie de caracteristici tipice in timpul cupajului. In plus, managementul vitei de vie se bazeaza si pe respectul pentru natura solului.

Cuvee Vieilles Vignes de la Chateau Lanbersac provine dintr-o selectie de parcele de 2 hectare de vita de vie veche de Merlot cu varsta medie de 60 de ani. Este un amestec de 100% Merlot. Vinificare: dupa fermentatia alcoolica se efectueaza o macerare post-fermentatie la 30°C pe o perioada de aproximativ 18 zile pentru a extrage cantitatea maxima de arome si o structura buna. Dupa fermentatia malolactica, vinul este pus in butoaie, acesta va ramane acolo timp de 12 luni inainte de asamblare si apoi de imbuteliere, se folosec 40% butoaie noi si 60% butoaie de vin.

Culoare: rosie cu reflexe dense si profunde de capsuni.

Miros: puternic, complex, unde stejarul si notele de mure si afine se amesteca.

Gust: vinul are o amplitudine frumoasa, o cursa si o lungime dintre cele mai interesante. Taninurile sunt acoperite, iar stejarul perfect integrat.

Finalul este lung si proaspat. Un vin exceptional, produs doar in cele mai mari recolte.

Temperatura de servire: 16-18°C.

Asocieri gastronomice: ideal cu carne rosie, vanat si mancaruri picante.

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate